2017. nov 04.

Már a K&H banknál is lehet mobillal fizetni!

írta: Kapunyitás
Már a K&H banknál is lehet mobillal fizetni!

Immár a K&H bank is beállít a sorba, és elindította azt a szolgáltatását, hogy a bank által kibocsátott bankkártyádat digitalizálva, a mobiltelefonoddal fizethetsz paypass képes terminálokon. Hasonló szolgáltatással először a Gránit Bank, majd az MKB jelent meg hazánk piacán, de valószínűleg egyre több bank fog csatlakozni ehhez az innovatív megoldáshoz.

Mi is az a mobilfizetés?

Minden banknál lehetne egyedi megoldások, de a lényege az, hogy a bankkártyádat egy telefonos applikációba "feltöltöd" és engedélyezed annak használatát. Ezután, ha bárhol bankkártyával fizetnél, most már megteheted a telefonoddal is, pontosan ugyan úgy. Csak oda kell érintened a telefont a terminálhoz és már kész is a fizetés! Eltérés lehet ettől, hogy ha egy-egy bank megköveteli, hogy először egy jelszóval feloldásra kerüljön az alkalmazás a telefonon,de ez legtöbbször kiváltható egy ujjlenyomattal is.

Mi kell ehhez?

Először is, egy NFC képes, Androidos mobiltelefon, megfelelően frissítve. Illetve természetesen a banknak a saját applikációja, valamint az előbb említett kártya digitalizáció.

Miért jó?

Mert az embernél a telefonja szinte mindig ott van! Előfordulhat, hogy csak gyorsan elvitted a kutyát sétálni egyet, tárcát nem is vittél magaddal, de eszedbe jut, hogy valamit mégis venned kellene a közeli boltban. Ha ott tudsz paypass-os bankkártyával fizetni, akkor mobillal is (ha a fentieknek megfelelsz)! Sok esetben praktikus lehet, hogy a telefonod mindig kéznél van.

Különböző biztonsági beállítások léteznek a technológiát tekintve, amikkel védhetik a bankok a pénzedet, ha esetleg elhagynád a telefonod. Érdemes ezeknek utánaolvasni az adott pénzintézetnél, illetve sok opciót is kínálhatnak neked, például hogy te határozhatod meg, milyen összeghatártól kérjen a telefon biztonsági azonosítást.

A K&H bank által bevezetett új szolgáltatásáról az alábbi linkeken olvashatsz.

Itt pedig részletesebb leírást találsz a banktól.

Ha megtetszett neked is ez a lehetőség, nézz utána, hátha már a Te bankod is nyújt hasonló lehetőséget! Ha pedig így van, kommentben ne felejtsd el megosztani másokkal is!

 

Szólj hozzá

bankkártya mobiltárca mobilfizetés NFC K&H PayPass KH